DELTAG I

CyberKonkurrencen

2023

TILMELD DIN KLASSE, OG BLIV KLOGERE PÅ CYBERSIKKERHED

Oktober er den nationale cybersikkerhedsmåned, og i år er alle 8. og 9. klasser inviteret til at deltage i Cybersikkerhedsrådets ”Capture the flag”-konkurrence. 

Måske deltog I også i sidste års ”Klassens time”, hvor Rasmus Brohave og vores eksperter gav elever i 8. klasse gode tips og tricks om sikker digital adfærd. I år vil Rasmus Brohave hver mandag i oktober guide eleverne til at løse gåder og udfordringer samt prøve kræfter med discipliner inden for cybersikkerhed. Alle elevers færdigheder og kompetencer kommer i spil, når der skal samarbejdes om at løse opgaverne og vinde årets cyberkonkurrence!

Har du brug for hjælp så skriv til: help@mail.cyberkonkurrence.dk

Registrer din klasse herunder, og vær med til at sætte Cybersikkerhed på skoleskemaet!

l

HVORDAN FOREGÅR DET?

Hver mandag i oktober vil du som lærer kunne tilgå en materialepakke på cyberkonkurrencens hjemmeside, der er tilrettelagt til en undervisning på 45 minutter.

Klassen deltager som et hold, og det kræver ingen særlig forhåndsviden om it.

Pakken indeholder opgaver inden for forskellige emner om cybersikkerhed, som eleverne skal løse – enten i plenum eller i grupper. Klassens deltagelse vil derfor kunne indgå i læringsplanerne for fag som dansk, matematik eller samfundsfag.

Gennem konkurrencen vil eleverne få større forståelse for deres egen cybersikkerhed, hvilket kan danne afsæt for eksempelvis diskussioner i klassen om digital adfærd og kommunikation på internettet.

Har du brug for hjælp så skriv til: help@mail.cyberkonkurrence.dk

HVAD ER CAPTURE THE FLAG?

Capture the Flag er en konkurrence, hvor man skal finde skjulte flag på en digital platform. Flagene findes ved at følge en række ledetråde og løse udfordringer, som er relateret til discipliner inden for cybersikkerhed. Opgaverne tester både deltagernes tekniske og strategiske færdigheder. De klasser, der har fundet alle flag, når konkurrencen er slut, vinder konkurrencen og et flot diplom til at hænge op i klassen.

Partnerne bag